Bosna i Hercegovina     | 12.03.2019. 08:17 |

Okupljanje građana uoči ekshumacije posmrtnih ostataka Davida Dragičevića

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 12. marta (FENA) - Na Novom groblju u Banjoj Luci jutros su se okupili članovi grupe "Pravda za Davida“, uoči ekshumacije posmrtnih ostataka Davida Dragičevića, koje njegovi roditelji žele da prevezu u austrijski grad Wiener Neustad.

Uz Davidove fotografije nose i transparente na kojima piše "Stidiš li se državo“, "Ovdje ni mrtvi nemaju mira, putuj Đakac“, "Ovdje je svako dotakao pakao. Rijetko ko da nije proplakao“...

Ekshumaciji prisustvuje Davidova majka Suzana Radanović koja živi u Austriji, gdje će 15. marta biti ponovo ukopan njen sin.

Beživotno tijelo ovog 21-godišnjeg mladića pronađeno je 24. marta prošle godine na ušču rječice Crkvene u rijeku Vrbas, šest dana nakon njegovog nestanka.

Njegovi roditelji i prijatelji smatraju da je ubijen, zbog čega su se devet mjeseci okupljali u centru Banje Luke, tražeći istinu i pravdu.

Iako se bliži godišnjica od nestanka, odnosno sahrane, istraga još nije otkrila sve detalje stradanja ovog mladića.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u "zločinačkoj državi“. 

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Na području Prijedora provodi se proces ekshumacije pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine

U Novom Goraždu pronađeni posmrtni ostaci najmanje šest osoba

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta