Ekonomija     | 11.03.2019. 15:07 |

Brčko u utorak najavljuje integrirano upravljanje koridorima rijeka Save i Drine

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. ožujka (FENA) - Izaslanstvo Svjetske banke BiH sastat će se u utorak, 12. ožujka, u Brčkom s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, nakon čega će u obraćanju novinarima najaviti konferenciju i službeni početak pripreme Programa integriranog upravljanja koridorima rijeka Save i Drine.

 Novinarima će se u 12:15 sati, pored brčanskog gradonačelnika, uime Ureda Svjetske banke za BiH obratiti i Igor Palančić, zamjenik voditelja tima za Program integriranog upravljanja koridorima rijeka Save i Drine.

 Konferencija za Regionalni Program integriranog upravljanja koridorima rijeka Save i Drine (SDIP) u organizaciji Svjetske banke održat će se u ponedjeljak, 18. ožujka, u hotelu Jelena, u Brčko distriktu BiH u 11 sati.

 Skup će započeti okruglim stolom na ministarskoj razini, a u nastavku će se održati tehničke diskusije visokih dužnosnika pet zemalja, priopćila je Vlada Brčko distrikta BiH.

 Cilj je ovog programa pojačavanje regionalnih integracija i ekonomskog rasta unaprijeđenom plovnošću, zaštitom od poplava i prekograničnim upravljanjem vodama duž koridora Save i Drine.

 U Programu sudjeluju Republika Slovenija, Republika Hrvatska, Republika Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina. Ukupna vrijednost Programa je 242 milijuna eura, od čega bi dio za Bosnu i Hercegovinu bio 73 milijuna eura, a za Brčko Distrikt BiH je predviđen iznos od 13,7 milijuna eura.

 Programom će biti obuhvaćene različite oblasti i sektori od konsolidiranja sustava za planiranje i razvoj sliva Save, sanacije i proširenja Luka (Slavonski Brod, Brčko i Sremska Mitrovica), unapređenje vodnih putova, praćenje poplava i upravljanje poplavama, upravljanje okolišem i prilagodbu klimatskim promjenama, zaštita i upravljanje ekološkom imovinom, planiranje i razvoj turizma, a sve u cilju regionalne gospodarske integracije, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Forto: Svjetska banka može imati ključnu ulogu u razvoju željeznica i ceste Sarajevo-Podgorica

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'