Ekonomija     | 11.03.2019. 14:48 |

Fortuna Tours iz Mostara 25 godina zaredom na ITB sajmu u Berlinu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. marta (FENA) - Jedna od vodećih turističkih agencija u Bosni i Hercegovini, Fortuna Tours iz Mostara, nakon Sajma turizma FITUR u Madridu u Španjolskoj i Sajmu turizma BIT Milano u Italiji, zabilježila je uspješan nastup na najvećem svjetskom sajmu turističke industrije - ITB sajmu, koji je održan u Berlinu.

Na sajmu se ove godine, od 6. do 10. marta, predstavilo 180 zemalja.

Fortuna Tours, koja ove godine slavi 25 godina sudjelovanja zaredom, uspješno je prezentirala turističku ponudu Mostara i Bosne i Hercegovine, zajedno s Turističkom organizacijom Republike Srpske, saopćeno je Gradske uprave Mostara.

Njemačkom tržištu, kao najvećem emitivnom u Europi, predstavljene su prirodne i kulturne znamenitosti Bosne i Hercegovine, od Parka prirode Kravice, Međugorja, Neuma, Višegrada, Banjaluka, Sutjeske, Sarajeva, Jajca, Bihaća, preko Ramskog jezera, do Mostara i drugih odredišta.

Vlasnik i izvršni direktor Fortuna Tours Mili Bijavica istaknuo je kako je uz spomenute turističke predstavnike petodnevnom sajmu nazočio i veliki broj drugih bh. turističkih djelatnika koji su imali brojne poslovne i privatne kontakte tijekom sajma.

Naglasio je i kako se ove godine očekuje značajniji povratak njemačkih turista na bh. tržište.

Za vrijeme sajma Fortuna Tours tradicionalno je pripremila i domjenak, prijateljsko druženje za poslovne predstavnike velikog broja svjetskih agencije koje su bile nazočne na sajmu.

U posjetu bh. štandu došlo je i izaslanstvo Ambasade BiH u Berlinu, a veliku pomoć pri predstavljanju i promociji BiH, kao i proteklih godina, pružio je Željko Matić, urednik Berlinskog magazina.

ITB Berlin ove godine održava se 53. put, a sajam je posjetilo više od 160.000 gostiju. Procjenjuje se da se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni sedam milijardi eura, stoji u saopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Na sajmu turizma u Berlinu predstavljene turističke atrakcije Mostara

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom