Servisne informacije     | 11.03.2019. 13:33 |

U BiH sutra oblačno sa susnježicom i snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - U Bosni sutra će veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne većinom će padati slaba susnježica ili slab snijeg. Bez padavina bit će na području sjevera Bosne. U večernjim satima u Bosni će doći do smanjenja oblačnosti.

U Hercegovini će u jutarnjim satima snijeg ili susnježica u sjevernim i istočnim područjima, na jugu kiša. Sredinom dana u većem dijelu Hercegovine doći će do razvedravanja, osim u sjevernim područjima. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Krajem dana bura će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna većinom između 3 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti oblačno sa susnježicom ili snijegom prijepodne. Jutarnja temperatura zraka oko 0, a najviša dnevna oko 4 stepena.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Sokolac 1, Ivan-sedlo 2, Srebrenica 3, Bihać, Doboj, Gradačac, Jajce, Sarajevo, Tuzla i Zenica 4, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Drvar, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 5, Brčko 6, Livno 10, Grude i Široki Brijeg 11, Mostar i Trebinje 12, Stolac 14 i Neum 15, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'