Bosna i Hercegovina     | 11.03.2019. 12:53 |

Članice Balet Mostar Arabesquea izborile svjetsko finale u Bragi

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. ožujka (FENA) - Članice Balet Mostar Arabesquea s izdvojenim odjeljenjem u Širokom Brijegu proteklog su vikenda na Dance World Cup kvalifikacijama u Zagrebu osvojile pet zlatnih pehara i jedan srebrni u šest grupnih koreografija u klasičnom baletu i modernom plesu.

U grupnim koreografijama svjetsko finale u portugalskom gradu Bragi od 28. lipnja do 6. srpnja plasirale su se četiri grupne koreografije: On the Beautiful Blue Danube, Garland Waltz, Cipolino i Water Spell; duo Kitri (Sara Zelić i Lucija Zovko) i pet solo: Lora Trolić - mini solo balet, Merima Kulukcija - mini solo balet, Klara Ozvatić - children solo balet, Eva Schafer - character dance i Lana Kožul - junor modern dance.

Profesorica Arleta Ćehić, umjetnička direktorica i koreografkinja Balet Mostar Arabesque, nije krila svoje zadovoljstvo povodom ovog uspjeha koji je, kako je kazala, rezultat vrijednog i discipliniranog rada u nimalo lakim uvjetima.

Balet Mostar Arabesque djeluje od 2006. godine i svojim je postojanjem, koreografskim promišljanjima, kostimima i scenskim nastupima bitno utjecao na plesnu scenu u Mostaru i šire.
Iza sebe ima mnoga svjetska natjecanja, suradnju sa sarajevskim Narodnim pozorištem, njujošrkom plesnom skupinom Carolyn Dorfman Company, Richardom Montezom, a tradicionalno su prisutne na otvaranju Večernjakova pečata.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sarajevo domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za solo plesačice u latinoameričkim plesovima

Kovačević: Ples je idealna aktivnost za sve uzraste

Najmanje 2.000 učesnika se očekuje na najvećem sportsko-plesnom događaju u BiH (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo