Najave     | 11.03.2019. 14:05 |

UNSA i resorno ministarstvo potpisuju memorandum o suradnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Predstavnici Univerziteta u Sarajevu i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo najavili su za utorak potpisivanje memoranduma o saradnji.

Potpisnici su rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj i ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić, a zaključuje se u cilju reguliranja obavljanja hospitovanja, metodičke i pedagoške prakse kao oblika praktične nastave na nastavničkim studijskim programima, kao i drugih oblika stručne prakse na Univerzitetu u Sarajevu.

- Potpisivanje tog memoranduma pokazatelj je kako obostrane otvorenosti i spremnosti na saradnju, tako i visoko razvijene svijesti o potrebi kontinuiranog zajedničkog rada s ciljem osposobljavanja što kvalitetnijeg nastavnog kadra, ali i za dobrobit i u korist studenata - saopćila je Služba za odnose s javnošću UNSA.

Svečano potpisivanje memoranduma o saradnji Univerziteta u Sarajevu i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo bit će upriličeno 12. marta u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, u 13 sati.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Otvorena izložba radova studentica ALU u okviru programa UNSA 'Inkluzivni univerzitet'

Potpisan novi kolektivni ugovor za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na UNSA

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo