Ekonomija     | 10.03.2019. 12:58 |

'Wendoos – eye catcher' platforma namijenjena za uvezivanje bh. biznismena

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Nova online platforma - 'Wendoos-eye catcher' koja je odnedavno u funkciji, namijenjena prvenstveno bh. firmama i poduzetnicima u Austriji. Cilj platforme je da na jednom mjestu okupi i umreži bosanskohercegovačke biznismene koji žive i rade u toj državi.

Brojni tim programera i dizajnera radio je na tom projektu. Selmir Mujagić, jedan od osnivača Wendoos platforme podsjeća da je online marketing sve popularniji, a ta platforma prati najnovije trendove i u potpunosti odgovara na izazove koje donosi tržište.

- Radi se o online marketing platformi, prvenstveno za naše firme u Austriji. Korištenjem modernijih tehnologija napravljena je platforma za prezentaciju firmi na najvišem nivou koja će sve oduševiti kako dizajnom tako i funkcionalnošću. Jedna od tehnologija koja je korištena pri izradi Wendoosa korištena je i na Instagramu, jednoj od najpopularnijih socijalnih mreža - kazao je.

Mujagić dodaje 'mladi tim Wendoos ne misli se zaustavljati na Austriji, već ima namjeru ići dalje'.

- Cilj nam je uvezati sve firme s naših prostora na jednu platformu gdje posjetioci mogu na osnovu država, gradova, recenzija i drugih kriterija pretraživati firme. Dakle, želimo uspostaviti bogatu bazu podataka i uvezati naše firme, kako na platformi tako i međusobno -  kazao je.

U informaciji dostavljenoj Feni iz BHDINFODESK-a navodi se da Wendoos nailazi na pozitivan odjek u svijetu biznisa. Mnogi se odlučuju na korak ka umrežavanju preko Wendoosa, a to mogu učiniti posredstvom njihove web stranice www.wendoos.at.        

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Zbog homofobnih poruka izbačeni iz nogometne reprezentacije Austrije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom