Bosna i Hercegovina     | 09.03.2019. 19:38 |

Uspješno završena evakuacija vojnika s vrha Čvrsnice

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 9. ožujka (FENA) - Na poziv Oružanih snaga BiH, Savez Gorskih službi spašavanja (GSS) u BiH pokrenuo je danas akciju spašavanja i evakuacija jednog vojnika s Čvrsnici koja je završena uspješno oko 17 sati.

Spašavatelji i liječnici GSS u BiH uz pomoć spašavatelja Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i privatnih vlasnika motornih sanjki krenuli su u 11:45 sati prema vrhu Pločno na planini Čvrsnica u pomoć pripadniku Oružanih snaga BiH kojemu je bila potrebna hitna medicinska pomoć i evakuacija.

U akciji je sudjelovalo 15 spašavatelja iz 4 spasilačke službe GSS u BiH : HGSS Mostar, HGSS Posušje, GSS Široki Brijeg i GSS Srebrenik, te Hrvatska gorska služba spašavanja.

Akcijom je vodio pročelnik HGSS Posušje Filip Bago.

U 14 sati i 45 minuta spašavatelji su se uspjeli popeti do objekta na Pločnu, pružiti liječničku pomoć i organizirati transport do podnožja planine.

Vojnik je u 16:50 sati u stabilnom stanju predan vozilu hitne pomoći radi transporta u Mostar, a u isto vrijeme u Konjsko su stigli pripadnici FUCZ koji su motornim sanjkama prebacili vojnikovu zamjenu na objekt Pločno gdje se nalazi centar veze Oružanih snaga BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

GSS kod Gruda spasio nestalu osobu

U tijeku obuka speleospašavanja GSS-a u BiH

Trodnevni tečaj medicine gorskog spašavanja u Čapljini

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom