Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 08.03.2019. 15:43 |

Nalić: Željo nije izuzetak – uvijek idemo na tri boda

FENA

TUZLA, 8. marta (FENA) - Utakmice između Slobode i Željezničara uvijek su jako atraktivne za publiku i motivirajuće su za same aktere. Bit će tu mnogo taktičkih poteza s obje strane i bit će puno intenziteta i neizvjesnosti, izjavio je u razgovoru za Fenu šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić, uoči sutrašnje derbija sa ekipom Amara Osima.

Strateg Tuzlaka kaže da mu je teško reći šta očekuje u ovoj utakmici, ali odlično zna šta mu je plan i na šta će njegova ekipa ići.

- Cilj nam je kao i na svakoj utakmici, prije ove, kao i poslije ove, a to su tri boda pa makar to bilo i sa Slobodinim ”popularnim” rezultatom od 1:0. Željo u tome nije izuzetak – kazao je Nalić.

Nasuprot sebe imat će trofejnog bh. trenera, povratnika na ”kormilo” Željezničara Amara Osima, koji se o igri Slobode pod Nalićevim vodstvom pozitivno izrazio.

- Čuo sam šta je Osim rekao nakon jedne naše gostujuće utakmice. Naravno, počašćen sam time i hvala mu kada ima takvo mišljenje o nama. Amar je odličan trener i vješt komunikator. Tim pod njegovim vodstvom igra sve bolje. Naravno, želja nam je odigrati protiv njih dobru utakmicu i obradovati naše navijače na Tušnju. Želja nam je pun Tušanj i tri boda – naglasio je šef Slobodine struke.

Dodao je da bi eventualna pobjeda otvarila jedan drugi front, gdje bi u tom slučaju, mogli biti konkurentni za gornji dio tabele koji ”matematički može da Slobodu plasira kao eventualne kandidate za Evropska takmičenja".

- Teško mi je reći koliko bi to bilo realno u ovom trenutku, pod ovakvim skromnim okolnostima i uvijetima koje prate Slobodu. Sa jako skromnim resursima bukvalno prevazilazimo sami sebe u svakoj utakmici. Mislim, ipak, da je naša realnost malo drukčija i skromnija u ovom trenutku – smatra Nalić.

U vezi s dosadašnjim rezultatima ekipe, koja nije najbolje startovala, Nalić ističe da se zahvaljuje igračima, upravi kluba i saradnicima, te  navijačima na trenutnom na 5. mjestu, ”sa mogućnošću da prvi dio prvenstva završimo čak na četvrtom mjestu”.

Čestita im i to što je Sloboda već sada, prije sutrašnje utakmice i prelaska na baraž, plasirana u ”top 6”. Kaže da je to poduhvat koji je nadmašio očekivanja i najvećih optimista.

- Jedan bod i pretposljednje mjesto na tabeli nakon četiri odigrane utakmice bio je dosta loš preduslov za 28 bodova koje smo od mog dolaska zajedno osvojili. S tim jednim bodom od ranije danas imamo zbir od 29. Ovi podaci jasno govore da je Sloboda sada tim koji se nikada ne predaje. Tako igramo, tako treniramo, tako živimo. Imamo nešto što se novcem ne može kupiti, a to je srce, volja i zajedništvo. I zato smo jako neugodan protivnik svima, jer je tim teško pobijediti, a Sloboda je tim – zaključio je Nalić, dodavši na kraju da ”ukaže li se prilika za Evropu, njegovi igrači neće moći odoljeti tom izazovu. Imaju oni još jednu brzinu za koju još i ne znaju da imaju”.

Utakmica Sloboda - Željezničar igra se sutra na Tušnju od 17.30 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Reporteri bez granica: Kina najveći zarobljivač novinara na svijetu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'