Bosna i Hercegovina     | 08.03.2019. 10:50 |

Za potporu projektima braniteljskih udruga Livno izdvaja 15 tisuća KM

FENA Mario Loncar

LIVNO, 8. ožujka (FENA) - Gradonačelnik Grada Livna Luka Čelan objavio je javni poziv za potporu projektima braniteljskih udruga u 2019. godini koji će se financirati iz gradskog proračuna.

Kako se navodi u pozivu, pravo sudjelovanja ostvaruju braniteljske udruge HVO-a proistekle iz Domovinskog rata, koje su registrirane i djeluju na području grada Livno. 

Iznimno, mogu sudjelovati i udruge koje imaju sjedište izvan tog grada, ako su njihovi predloženi projekti od interesa za braniteljsku populaciju s područja Livna, što će se ocjenjivati u svakom pojedinačnom slučaju.

Financijska potpora koja se dobije od grada bit će namijenjena za sufinanciranje udruga čiji se programi odnose na zaštitu i promicanje digniteta Domovinskog rata, potom podršku braniteljima, smanjenje nezaposlenosti i socijalna prava, zaštitu i promicanje ljudskih prava, borbu protiv poroka i sprečavanje nasilja, edukaciju branitelja, provođenje pomoći i samopomoći, te poticanje integracije branitelja i članova njihovih obitelji u društvo.

Za potporu projektima braniteljskih udruga u 2019. godini Grad Livno izdvojio je 15 tisuća maraka.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'