Regija     | 08.03.2019. 09:42 |

Crna Gora zemlja europskih vrijednosti

FENA Cvita Kusić

PODGORICA, 8. ožujka (FENA) - Crna Gora zemlja je europskih vrijednosti i najviše je napredovala na putu ka Europskoj uniji u odnosu na ostale zemlje zapadnog Balkana, ocijenio je predsjednik Grčke Prokopis Pavlopoulos, tijekom radne večere s predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.

 Pavlopoulos je kazao da Crna Gora može računati na Grčku i svu njezinu pomoć u daljnjem nastavku integracijskog procesa i istaknuo pritom kako Europa mora ostati privlačna sa snažnom europskom perspektivom za regiju zapadnog Balkana.

 Zahvalivši na dosadašnjem partnerstvu, prijateljstvu te podršci Crnoj Gori u ostvarenju njezine vizije razvoja, premijer Marković je ukazao na dobre rezultate ostvarene u ekonomskoj politici u prethodne dvije godine.

 Istaknuo je uspjeh u provođenju financijske konsolidacije i stabilizaciji javnih financija, smanjenju nezaposlenosti te ukazao i na ekonomski rast po stopi od preko 4,5 posto.

 "Plan je da 2020. godine uđemo u proračnuski suficit kao i da smanjimo razinu javnog duga", kazao je Marković, javlja RTCG.

 Sugovornici su se usuglasili i da postoji dosta prostora za jačanje ekonomskih odnosa, posebno u oblastima turizma i energetike, u kojoj Crna Gora ima izuzetne razvojne potencijale.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Grčkoj uhapšena 63 člana kriminale grupe zbog nasilja na sportskim terenima

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Štrajk radnika transportnog sektora paralizirao Grčku

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu