Stranačke aktivnosti     | 08.03.2019. 09:09 |

Saopćenje za javnost Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS

FENA Saopćenje

Besprizorna nadmenost i bahatost, s kojom je aktuelni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, u televizijskom nastupu na N1, u emisiji Dan uživo, pokušao opravdati svoju diskriminatornu odluku o 8. martu, potvrdila je da se ne radi o izolovanom populističkom incidentu, nego o cijeloj politici koja ponižava, potcjenjuje i vrijeđa građane za čija prava bi se trebao boriti!

Forto je duboko uvrijedio ne samo javne djelatnike i uposlenike Kantona na čijim je jaslama, tvrdeći da su valjda toliko nepismeni i glupi da im se, kako je rekao "odluka mora crtati", nego i sve građane Kantona Sarajevo. 

Naivno bi bilo misliti da je Forto samo nemušt i nesposoban, pa skoro svaki svoj potpis koji dođe u javnost mora pojašnjavati i korigirati.

Iza toga stoji jasna politika prema kojoj, kako Forto i njegovi nalogodavci misle, narodu, građanima, a u slučaju 8. marta i ženama treba samo zamazati oči jeftinim populizmom i ne obazirati se na svoje očite propuste, diskriminaciju i poniženja. 

Forto je samo eksponent te ohole, nadmene i opasne politike koja nas za sada vrijeđa i potcijenjuje, ali će čini se posegnuti i za mnogo radikalnijim potezima. 

Pokušaj preuzimanja političke kontrole nad policijom KS i discipliniranja, pa smjene, komesara Mevludina Halilovića možda najbolje pokazuje kuda vodi takva politika. Premijer Forto je već do sada donio toliko pogrešnih odluka da je sam, da ima morala i savjesti, trebao podnijeti ostavku. 

Međutim, iz očiju politike koja ga je postavila na vlast, nije kriv Forto niti njegova diskriminatorna odluka, nego je "kriv narod i javna uprava" koji tobože ne razumiju njegovu "genijalnost".

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!