Regija     | 07.03.2019. 16:27 |

Papa Franjo 7. svibnja u posjeti Sjevernoj Makedoniji

FENA Mladenka Krilic

SKOPLJE, 7. ožujka (FENA) - Papa Franjo stiže 7. svibnja u jednodnevnu posjetu Sjevernoj Makedoniji, najavila je u četvrtak Vlada u Skoplju.

U priopćenju, kojeg prenose Večernje novosti, se navodi da prema programu posjete koja je objavila Kancelarija Svete stolice za tisak, poslije zvaničnog dočeka, papa će se sresti s presjednikom sjevernomakedonske države Đorgem Ivanovim, premijerom Zoranom Zaevim i predstavnicima diplomatskog kora i civilnog društva.

U programu se dodaje da je predviđeno da se papa sretne s vjerskim liderima i služi liturgiju, a zatim da nazoči ekumenskom i međureligijskom susretu s mladima.

Poglavar Katoličke crkve će boravak u Sjevernoj Makedoniji završiti istog dana, u utorak, 7. svibnja u popodnevnim satima sastankom sa svećenicima, njihovim obiteljima i vjernicima, navodi se u priopćenju Vlade Sjeverne Makedonije.

To će biti prva posjeta jednog pape Skoplju, rodnom gradu majke Terezije, gdje poglavar Katoličke crkve stiže iz Bugarske. Mini balkanska turneja uključuje posjetu pape Rumuniji, Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'