Regija     | 07.03.2019. 17:10 |

Delegacija CEI održala sastanke na visokom nivou u Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj

FENA Saopćenje

TRST, 7. marta (FENA) -  Generalni sekretar Srednjoevropske inicijative (CEI) Roberto Antonione i delegacija izvršnog sekretarijata CEI-ja posjetila je Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, i održala je sastanke na visokom nivou s predstavnicima vlada, saopćeno je u četvrtak iz CEI-ja.

U Podgorici se delegacija CEI-ja sastala s ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem i ministricom nauke Sanjom Damjanović. U Sarajevu je održala sastanke na visokom nivou s ministrom vanjskih poslova Igorom Crnatkom i pomoćnikom ministra Almirom Šahovićem. U Zagrebu se sastala s ministricom vanjskih poslova i evropskih odnosa Zdravkom Bušić i pomoćnikom ministra Miroslavom Papom.

Glavni cilj misije bile su rasprave o budućim mogućnostima jačanja strateške saradnje među državama članicama CEI i zajedničke buduće vizije CEI.

U tom smislu, regionalna saradnja je istaknuta kao ključna za pokretanje političkog dijaloga, dobrosusjedskih odnosa i pomoći državama koje nisu članice inicijative da postignu neophodni napredak u procesu evropskih integracija, saopćio je CEI.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Američki, arapski i evropski zvaničnici formuliraju plan o poslijeratnoj Gazi

Krišto u Davosu na zasebnim sastancima sa Gennip i Lajčákom o evropskom putu BiH

Parlamentarna delegacija BiH u Trstu na konferenciji o provođenju Platforme CEI

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom