Bosna i Hercegovina     | 07.03.2019. 14:43 |

Nagrade za zaslužne policajce u Gornjem Vakufu-Uskoplju

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 7. marta (FENA) - Zahvaljujući efikasnom radu policijskih organa u Gornjem Vakufu-Uskoplju, poboljšano je opće stanje sigurnosti u ovome gradu.

Između ostalog, ovo je istaknuto na sastanku u kabinetu općinskog načelnika Seada Čauševića, na kojem je pohvaljen rad svih pripadnika Policijske stanice u toj općini u proteklom periodu.

Zbog datog doprinosa u obavljanju zadataka iz svoje nadležnosti, posebne novčane nagrade su, tom prilikom, na prijedlog komandira Senada Latića, uručene policajcima Robertu Nikoliću, Semiru Husaku, Mateju Joziću i Abdulahu Hadžiću.

-Uloga policije je veoma važna, i to je nešto što je naša lokalna zajednica davno prepoznala. Nagrađeni policajci su svojim angažiranjem dali značajan doprinos u smanjenju broja krivičnih djela u Gornjem Vakufu-Uskoplju - kazao je načelnik Sead Čaušević.

Ističe, također, da je povećan procent otkrivenih krivičnih i prekršajnih djela, te smanjen broj saobraćajnih nesreća, kao i prekršaja u saobraćaju.

-Tome su, svakako, dobrim dijelom doprinijeli i sami građani Gornjeg Vakufa-Uskoplja, sarađujući s policijom u aktivnostima koje se poduzimaju, radi osiguranja što većeg stepena sigurnosti -  naglasio je.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta