Stranačke aktivnosti     | 07.03.2019. 11:25 |

Sopćenje za javnost Naša stranka

FENA Saopćenje

Irma Baralija: Mostarskoj vlasti mrtvi važniji od živih, pogotovo od žena

Nakon objavljivanja Nacrta budžeta za 2019. godinu na stranici Grada Mostara je osvanuo i dokument pod nazivom “Kapitalni proračun novi 2019”. U tom dokumentu se među kapitalnim projektima koje gradonačelnik i njegova administracija namjeravaju realizovati ove godine nalaze i slijedeći projekti:
“Središnji spomenik Rondo (14.151KM), Izrada preostalih i sanacija postojećih spomen obilježja na području M. Z. Drežnica (10.000KM), obnova i revitalizacija spomen obilježja na Buni (15.000KM), završetak izgradnje spomenika poginulim braniteljima u Jasenici (20.000KM) i spomenik u MZ Bogodol (60.000KM).”
Tim povodom reagovali su iz Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru: “Nemamo ništa protiv podizanja spomen ploča i obilježja, međutim problem nam je kada ova vlast smatra da su spomen obilježja kapitalni projekti, zbog čega svake godine izdvaja stotine hiljada maraka za njihovu gradnju. Pri tome se ne izdvaja ni jedna jedina marka za neke druge, u ovomo momentu preče projekte i ideje poput, npr., ženskog poduzetništva. Stiče se dojam da su ovoj vlasti mrtvi bitniji od živih, pogotovo kada se radi o ženama”, izjavila je Irma Baralija.

Njena reakcija bazirana je na svjetskim trendovima: “U svijetu je trend da gradovi kreiraju atmosferu i pružaju svaku podršku za razvoj ženskog poduzetništva, tako se svake godine objavljuje i index gradova koji po ovom pitanju prednjače, prvi je već niz godina New York, ali su u vrhu i evropski gradovi poput Londona, Stokholma itd. Želimo da na ovoj listi bude Mostar. Svima je već jasno da ono što je dobro za žene, dobro je generalno i za ekonomiju. Zato umjesto sutrašnje čestitke povodom 8. marta, od gradonacelnika želimo fond za razvoj ženskog poduzetništva.”

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana