Regija     | 06.03.2019. 15:15 |

Vlada Crne Gore će pomoći obitelji žrtava zločina u Štrpcima

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 6. ožujka (FENA) - Premijer Crne Gore Duško Marković je na sastanku s obitelji otetih u Štrpcima 1993. godine istaknuo je kako stradanje nedužnih građana obvezuje crnogorsku Vladu da u dijelu svojih nadležnosti radi na svim otvorenim pitanjima, a paralelno s tim, i na stvaranju uvjeta za institucionalnu pomoć obitelji tih žrtava.  

Marković je kazao da će se i u okviru njegovog Kabineta raditi na pitanjima na koja su mu ukazali predstavnici rodbine žrtava, navodi se u priopćenju iz Kabineta crnogorskog premijera.

Dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti kako bi bilo nastavljeno traganje za posmrtnim ostacima žrtava. 

Predstavnici rodbine otetih u Štrpcima: Mirsad Rastoder, Ragip Ličina, Elifa Bakija kao i odvjetnik Velija Murić izrazili su nadu da će najavljene aktivnosti doprinijeti pravdi i pružiti utjehu obiteljima.

Sugovornici su također usuglasili o neophodnosti praćenja sudskih procesa koji se za ovaj zločin vode u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo prošli mjesec se navršilo 26 godina od zločina u Štrpcima, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske na željezničkoj postaji u Štrpcima, iz vlaka koji je prometovao na relaciji Beograd-Bar, izveli i ubili 20 putnika, civila nesrpske nacionalnosti.


 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo