Bosna i Hercegovina     | 05.03.2019. 14:38 |

Održana prva konferencija Udruženja Majka i dijete - Bombon

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Udruženje Majka i dijete - Bombon, danas je u sarajevskoj Vijećnici organiziralo prvu konferenciju na kojoj je prezentiran rad i planirane aktivnosti.

Direktorica udruženja Belma Šoljanin je istakla da kontinuirano rade na promociji i uvezivanju srodnih organizacija koje u fokusu djelovanja imaju podršku ženama i djeci, te koje rade na jačanju društvene uloge žene-majke.

- Žena - majka mora biti u fokusu, mora voljeti i paziti sebe, da bi najodgovorniji 'posao' koji dobije rođenjem djeteta radila što bolje. Na ovaj način žena će uživati u svom majčinstvu, očuvati sebe, svoje zdravlje, a samim tim i svoju porodicu - poručila je Šoljanin.

Podršku Udruženju  Udruženje Majka i dijete - Bombon pružio je i Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a direktorica te institucije Aida Pilav je ukazala na važnost saradnje javnih zdravstvenih ustanova i nevladinog sektora.

- Nesumnjivo, ta saradnja je najznačajniji korak u unapređenju i poboljšanju zdravlja i kvalitetu života stanovništva - kazala je Pilav i podsjetila da je s Udruženjem potpisan Memorandum o razumijevanju.

Udruženje Majka i dijete - Bombon je danas na konferenciji promoviralo i svoju prvu "ambasadoricu" a to je Majda Skaka koja je zahvalila Udruženju na jačanju uloge žena u stvaranju humanijeg društva.

- Želja mi je na svaki način podržati i potaknuti što bolju komunikaciju između žena različitog ekonomskog statusa i obrazovanja te učestvovati u radu na uklanjanju predrasuda. Kao ambasadorica, podržavat ću aktivnosti koje vode ka mentalnom jačanju žene-majke i boljem razumijevanju globalnih problema porodice kao osnovne ćelije svakog društva - naglasila je Skaka.

Pored mnogobrojnih prijatelja i partnera, Konferenciji su prisustvovali i predstavnici javnog, društvenog, kulturnog i političkog života, diplomatskog kora BiH, a najzaslužnijima su odata i posebna priznanja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U subotu zabava u Hastahani 'Dan za porodicu'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!