Servisne informacije     | 05.03.2019. 13:41 |

Na putevima u BiH saobraća se po mjestimično vlažnim kolovozima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Minerski radovi izvode se danas u mjestu Potpeć na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, zbog čega se do 15 sati mogu očekivati kraće obustave. 

Na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), zbog opasnosti od novih odrona saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik na magistralnom putu M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi M-17 Nemila-Zenica (tunel Vranduk) i M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (ulaz u Bugojno).  

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i preporučuje opreznija vožnja. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. 

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo