Servisne informacije     | 05.03.2019. 10:48 |

Obustava saobraćaja na M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik zbog deminerskih radova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Deminerski radovi izvode se danas u mjestu Potpeć na dionici M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, zbog čega će u vremenu od 11 do 15 sati dolaziti do kratkotrajnih obustava saobraćaja.  

Počeli su istražni radovi u tunelu Drenik na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik. Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom-naizmjenično. 

Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

I na ostalim dionicama skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prijevojima. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu BiH gdje se saobraća po suhom kolovozu.  

Vozačima na svim putnim pravcima se preporučuje oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom