Najave     | 04.03.2019. 14:14 |

Vlada Japana donira novac za ambulantna vozila u Domu zdravlja u Banjoj Luci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) – Vlada Japana je odobrila 79.000 eura za projekt nabavke dva ambulantna vozila za Dom zdravlja u Banjoj Luci.

Zbog čestih kvarova i održavanja vozila trenutno postojećih starih vozila, često se događa da nije moguće osigurati pravovremeni prijevoz pacijenata.

Stoga je Vlada Japana odlučila pomoći kupovinu vozila, a zahvaljujući toj donaciji, pacijentima će biti pružena adekvatnija medicinska njega.

Kako je iz Ambasade Japana u BiH najavljeno, ceremonija potpisivanja ugovora bit će održana 5.marta u Domu zdravlja Banja Luka.

Vlada Japana pridaje veliku važnost osnovnim sektorima, uključujući obrazovanje, zdravstvo i deminiranje u Bosni i Hercegovini, u okviru programa Grant pomoći za Temeljne projekte ljudske sigurnosti (GAGP), koji su započeli s implementacijom 1996. godine.

Ukupna suma je dostigla oko 35 miliona KM tokom 20 godina, a sredstva su utrošena za gradnju, obnovu i opremanje objekata za 31 projekt u sektoru zdravstva u cijeloj državi. U okviru GAGP-a ove godine japanska vlada će podržati osam projekata u BiH, u vrijednosti od oko 720.000 eura, uključujući i ovaj projekt.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' na Martovskom festivalu u Beogradu

Najave događaja za 26.03.2024. godine (utorak)

Najave događaja za 26.03.2024. godine (utorak)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo