Bosna i Hercegovina     | 04.03.2019. 12:41 |

Ajnadžić i Mandić o zajedničkim projektima komunalne privrede i infrastrukture

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić razgovarali su o zajedničkim projektima komunalne privrede i infrastrukture, rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

Ajnadžić je kazao da najveći problem predstavlja dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža, te da je planirana sanacija mnogobrojnih ulica, ali su spriječeni u realizaciji projekta zbog nemogućnosti KJKP  "Vodovod i kanalizacija“ da izvrši rekonstrukciju i sanaciju vodovodnog i kanalizacionog sistema.

- Ono što očekujemo od ViK-a jeste da poveća učinkovitost i ubrza dinamiku realizacije projekata rekonstrukcije, izgradnje i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže – rekao je Ajnadžić, te izrazio očekivanje da će Vlada KS i resorna ministarstva pomoći da se što prije stvore preduslovi za realizaciju tog projekta.

Najavio je da će Općina Centar u narednom periodu biti posvećena i realizaciji projekta održavanja i hortikulturnog uređenja manjih javnih i zelenih površina, te dječijih i sportskih igrališta, ali i čistoći grada uopće.

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, kako je kazao Mandić, uložit će maksimalne napore kako bi se nagomilani problemi u ovoj oblasti što prije otklonili, a na zadovoljstvo svih građana, saopćeno je iz Press službe Općine Centar.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom