Sport     | 03.03.2019. 20:35 |

Osim: Isključenje igrača Mladosti promijenilo utakmicu

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Tener Željezničara Amar Osim zadovoljan je nakon pobjede svoje ekipe protiv Mladosti, kojom su Plavi sa Grbavice prekinuli niz od šest uzastopnih poraza.

Osim je istaknuo a se Mladost pokazala kao čvrsta ekipa koja zna šta hoće, a da je ključni trenutak bilo isključenje Welbecka. No, naglasio je da je ključan bio pristup njegovih igrača, čime je najviše zadovoljan.

- Fina utakmica, fin ambijent, teren. Mladost je ozbiljna ekipa, igrali su rasterećeno, pokazali kvalitet i želju za igrom. Mi smo loše ušli u utakmicu i pustili ih da se razmašu a njima ne treba puno s obzirom na igrače kojima raspolažu. Imali smo pogodnost u vidu isključenja koje je promijenilo utakmicu. No, sigurno da smo zasluženo pobijedili, imali smo više šansi - kazao je Osim na pres-konferenciji nakon utakmice. 

Potcrtao je da Željezničar u ovom trenutku na klupi ima igrače, posebno ofanzivce, koji su u stanju preokrenuti utakmicu. Večerašnjeg pobjednika odlučio je novajlija Ermin Zec koji je, kako kaže Osim, iako nedovoljno spreman pokazao kvalitet.

 

Trener Mladosti Adnan Zildžović čestitao je Željezničaru na pobjedi, ali i svojim igračima na borbenosti.

- Puno ozbiljniji Željezničar koji zna šta hoće. Mislim da je najveće pojačanje u zimskom prijelaznom roku Amar Osim. Kada je u pitanju moja ekipa, nastavit ćemo sa ovakvim igrama. Igrati 65 minuta s igračem manje protiv tima koji zna šta hoće je teško. Zato, igračima kapa do poda. U svakoj narednoj utakmici ćemo ići na pobjedu. Trideset šest bodova je u igri i do kraja je sve moguće - kazao je Zildžović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'