Kultura     | 28.02.2019. 20:43 |

Otvorena izložba 'San jednoga neba' Alise Teletović

FENA Denis Leko

MOSTAR, 28. veljače (FENA) - Izložba slika sarajevske umjetnice Alise Teletović "San jednoga neba" svečano je otvorena u četvrtak navečer  u Galeriji Aluminij u Mostaru.

Riječ je o ukupno 21 slici rađenoj u kombiniranoj tehnici na malom formatu, i to u razdoblju od 2017. do 2019. godine.

Autorica izložbe Alisa Teletović kazala je kako je ovaj ciklus radova vezan za smrt i život.

- Kad umremo iza sebe ostavljamo samo ljubav u ljudima i srcima ljudi koje smo ostavili, a i ovi formati su nekako vezani za taj umanjeni, mali pristup osobnoj ličnosti, odnosno mojim osjećanjima nakon gubitka majke - kazala je Teletović.

Dodala je kako su svi njezini radovi vezani za život te kako oni sami pričaju jer, kako kaže, to su slike osobnog i intimnog razmišljanja i života.

Mostarski novinar i publicist Zlatko Serdarević ocijenio je "San jednoga neba" iskrenim i upečatljivim autoričinim svjedočenjem o sebi.

"Na ovim radovima punim ekspresije uistinu možemo dokučiti autoričin unutarnji svijet, njezina psihološka stanja, s variranjem od oduševljenja do tuge i boli koja, zanimljivo je, generiraju stvaralačku energiju kao refleks na opskurnost zbilje. Time dolazimo do dragocjenog bogatstva, uspostavljanja komunikacije s Alisom", kazao je Serdarević.

Inače, Alisa Teletović rođena je 1974. u Banjaluci, djetinjstvo je provela u Mostaru odakle za vrijeme rata odlazi u Australiju gdje 2000. godine diplomira pri RMIT sveučilištu u Melbourneu, studiravši likovnu umjetnost, elektronički dizajn i medije.

Njezini radovi dio su nekoliko javnih i privatnih kolekcija diljem svijeta, a nakon 30 godina te nakon niza samostalnih i skupnih izložbi u više gradova Australije, BiH, Hrvatske, Rusije i Srbije, ovom izložbom u Galeriji Aluminij Teletović je drugi put samostalno predstavila svoj rad mostarskoj publici, dok će 11. travnja izložbu održati i u Beču.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Umjetnica Alisa Teletović - Neretva i Bunica u Beču

Odabrano 20 finalistkinja NFT for women projekta

Bh. umjetnici Alisi Teletović uručena nagrada 'Donnatello' za umjetnički rad

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije