Servisne informacije     | 27.02.2019. 16:20 |

U BiH suhi i mjestimično vlažni kolovozi, oprez na odrone i poledicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Tokom noći, zbog pada temperature, na dionicama u višim predjelima mogući su nailasci na poledicu. Preporučuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) zbog opasnosti od novih odrona, saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!