Bosna i Hercegovina     | 27.02.2019. 14:48 |

Usvojen Izvještaj o dodjeli donatorskih sredstava Saudijske Arabije Srebrenici

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 27. februara (FENA) - Odbornici Skupštine općine Srebrenica usvojili su na sjednici Izvještaj Komisije o dodjeli donatorskih sredstava Kraljevine Saudijske Arabije namijenjenih obnovi i izgradnji stambenih objekata te podršci razvoju poljoprivrede u iznosu od dva miliona maraka.

-Izvještaj je usvojen i poslan u dalju proceduru. Objavljen je preliminarni spisak korisnika donacije iz fonda Saudijske Arabije - kazao je Feni predsjednik Skupštine općine Srebrenica Nedib Smajić.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić je na sjednici, tokom razmatranja Izvještaja, rekao da su aktivnosti na realizaciji ovog projekta počele 2017. godine.

- Ovaj projekt se odužio iz mnogo razloga. Usvojeni Izvještaj i preliminarnu listu korisnika poslat ćemo Ambasadi Saudijske Arabije, i ukoliko dobijemo saglasnost od fonda Saudijske Arabije onda ćemo raspisati javni tender - kazao je Grujičić.

Prema preliminaranoj listi, izabrano je 565 korisnika donatorskih sredstava.

Na sjednici Skupštine usvojeni su i izvještaji o radu i planu rada za 2019. godine javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Općina Srebrenica.

Prijedlozi za priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, u povodu 11. marta, Dana općine Srebrenica, bit ne razmatrani na tematskoj sjednici Skupštine općine zakazanoj za utorak, 5. marta.

- Javni poziv za nagrade i priznanja povodom Dana Općine je jučer istekao. Ovih dana će zasjedati Komisija za nagrade i priznanje i donijet će odluke koje će ići u Skupštinu na usvajanje – kaže predsjedavajući Smajić.

Također, naglašava da skupštinska većina funkcioniše korektno te da se program rada Skupštine općine Srebrenica odvija se po planu i programu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'