Sport     | 27.02.2019. 13:36 |

Trbić: Bez maksimalnog angažmana ne možemo pobijediti Sutjesku (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Bez maksimalnog angažmana i velike koncentracije sutrašnju utakmicu protiv Sutjeske ne možemo dobiti, kazao je trener košarkaša Sparsa Marko Trbić na konferenciji za medije uoči utakmice 20. kola ABA 2 lige.

Sparsi su nanizali šest pobjeda i zauzimaju drugo mejsto na tabeli, a sutrašnja eventualna pobjeda im je od izuzetnog značaja da zadrže tu poziciju koja im donosi prednost domaćeg terena u play-offu.

 - Mi znamo da je to jako iskusan tim koji igra dobro, ali nadam se da ćemo pružiti maksimum, osigurati pobjedu koja bi nam puno značila u borbi za drugu poziciju koja nam garantuje prednost domaćeg terena u polufinalu play-offa ABA lige - rekao je Trbić.

Kazao je da Sparsi zavise mnogo od treninga, ali da je zadovoljan stanjem u ekipi iako nisu imali kontinuitet treninga zbog nastupa nekoliko igrača za bh. reprezentaciju.

Istakao je važnost podrške s tribina, navodeći da je najbolja utakmica u ABA ligi, po njegovom mišljenju, protiv Dinamika rezultat velikog odziva navijača.

- Mi tu utakmicu ne bismo dobili da nije bilo publike. Možda je to prvi put da smo imali takvu podršku i sutra bi nam to značilo. Ako se taj trend nastavi klub bi imao podršku i zajedno bismo rasli - naglasio je Trbić.

Košarkaš Sparsa Slobodan Jovanović smatra da je Sutjeska dobra ekipa sa dva kvalitetna igrača.

- Ne smijemo dozvoliti da se njih dvojica razigraju, ako uspijemo u tome imamo šanse da dobijemo utakmicu - istakao je Jovanović.

Zadovoljan je stanjem u ekipi koja je došla s odmora.

- Par treniga koje smo imali radimo jako, mislim da u dobroj atmosferi i formi ulazimo u nastavak sezone - naveo je Jovanović.

Pogledajte http://fena.ba/video/2628/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1rRrZv8Hvs3AkqqaYMaH5oShVtsVLy-wF?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sparsi izgubili od Igokee u posljednjem meču 3. kola Prvenstva BiH

Trbić: Dobro poznajemo ekipu Širokog, očekujem uzbudljivo i kvalitetno finale

Obilježena 75. godišnjica bitke na Sutjesci

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!