Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 27.02.2019. 10:20 |

Počeo uviđaj radi požara na Gradskoj pijaci u Tuzli

FENA

TUZLA, 27. februara (FENA) – Na Gradskoj pijaci u Tuzli, koja je jučer skoro uništena nakon velikog požara, jutros je počeo uviđaj da bi se ustanovilo što ga je izazvalo.

Na teren su, po nalogu Kantonalnog tužilaštva, izašli inspektori MUP-a TK, te vještaci protivpožarne i elektro struke. Prema nezvaničnim informacijama požar je izazvala eksplozija jedne ili više plinskih boca na štandovima na kojima se prodavala konfekcija i plastična roba, ali ima mišljenja i da su se zapalile električne instalacije.

Veliki broj prodavača ostao je bez brojnih artikala za prodaju, a time i bez sredstava za život, nakon što je jučer oko 11.20 sati buknuo požar ogromnih razmjera i uništio skoro sve štandove i znatan dio infrastrukture pijace.

Velika šteta pričinjena je i na nekim objektima oko Gradske pijace, pa će trebati vremena dok se štete saniraju, a tržnica ponovo proradi.

Gradska uprava Tuzla jučer je odlučila da, kao prvu pomoć oštećenim prodavačima, iz budžeta izdvoji 55.000 maraka, a svima njima naredna četiri mjeseca štandove će iznajmljivati besplatno.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana