FENA biznis     | 26.02.2019. 10:41 |

HTC EXODUS 1 proširuje zaštitu privatnosti i sigurnosti za korisnike

FENA Saopćenje

HTC EXODUS 1 proširuje zaštitu privatnosti i

sigurnosti za korisnike širom svijeta 

·        EXODUS 1 stavlja pred izazov big data poslovne modele velikih tehnoloških kompanija

·        Novo partnerstvo s pretraživačem Opera štiti identitet i privatnost tokom surfanja na HTC EXODUS 1

·        Nakon validacije od strane kripto zajednice, HTC EXODUS 1 će biti dostupan u valuti Fiat 

26. februar 2019., Barcelona - Od danas, korisnici EXODUS-a 1 mogu ažurirati svoj uređaj putem interneta kako bi komunicirali s mnoštvom novih partnera i iskoristili prednosti novog decentralizovanog weba. 

HTC EXODUS 1 prvi je smartphone koji je izgrađen za ovaj novi internet. Sve je veći pokret koji kao prioritet postavlja zaštitu naše privatnosti i sigurnosti podataka, a koji je uzrokovan skepticizmom prema tome kako velike tehnološke kompanije koriste naše podatke, dodajuću uz to i neizvjesnost o tome koliko su oni zapravo zaštićeni. 

Phil Chen, Decentralizovani glavni direktor HTC-a o tome kaže:

"EXODUS se odnosi na budućnost podataka i postizanje prave arhitekture za Internet, one koja uključuje sigurnost, privatnost i prijenos vlasništva nad podacima nazad na osobu koja te podatke generiše." 

Decentralizovani web će omogućiti korisnicima da zaštite i osiguraju vlastite podatke pružajući transparentnije usluge unutar iste generacije, uklanjajući posrednike koji su imali koristi od čuvanja vaših podataka. Sada smo u mogućnosti posjedovati vlastiti profil i pripadajuću digitalnu imovinu na različitim platformama, pa čak dobiti i poticaj za dijeljenje pažljivije odabranih informacija. Ovaj decentralizovani pokret će napraviti revoluciju u načinu na koji upravljamo podacima drugih ljudi, te će omogućiti stvaranje novih poslovnih modela koji se ne oslanjaju na pohranu i iskorištavanje informacija korisnika. 

Kako bi podržao pokret Web 3.0, tim EXODUS-a izdaje Zion Key Management API odabranim partnerima koji poseban fokus stavljaju na zaštitu korisničkih podataka. 

Opera, prvi pretraživač spreman za kripto valutu, ujedno je i prva organizacija koja je iskoristila API. To znači da korisnici Opere mogu uživati ​​u dodatnoj sigurnosti svojih kripto-sredstava na EXODUS-u 1, te komunicirati, obavljati transakcije i prijavljivati ​​se na usluge direktno, koristeći svoje privatne ključeve koji su na sigurnom mjestu na njihovom uređaju. 

Charles Hamel, šef kripto operatora u pretraživaču Opera, kaže: “Nalazimo se na početku nove generacije weba, gdje će nove decentralizovane usluge izazvati status quo. HTC i Opera su donijeli hrabru odluku da budu prvi koji će ubrzati i omogućiti tu transformaciju. Vrlo smo ponosni na saradnju s EXODUS-om i zajedno definišemo novi standard za upotrebljivost i sigurnost kripta.” 

Saradnja EXODUS - Opera postavlja industrijski standard na to kako se blokchain iskustva naklonjena korisnicima mogu dodatno osigurati, čime se većem broju ljudi omogućuje sigurno istraživanje prednosti blockchain tehnologije i decentralizovanih aplikacija i usluga. 

Istaknuti primjer korištenja Opere s novčanikom Zion uključuje mogućnost direktnog mikro-plaćanja na web lokacijama koje pružaju sadržaje, što dodatno ima potencijal da preoblikuje lice novinarstva i stvori novi priliv prihoda fokusiran na sadržaj, daleko od kontrole tehničkih divova i modela oglašavanja koji su u trci za klikovima.

Nove opcije kupovine za EXODUS 1 

Od početka prodaje u fazi ranog pristupa, EXODUS 1 je dobio podršku i potvrdu kripto zajednice i vođa unutar nje, uključujući Vitalika Buterina i Glen Weyl. Nakon toga, EXODUS 1 nastavlja da širi svoj doseg na ne-kriptorodce koji žele istražiti novi internet, te sigurnost i mogućnosti koje on donosi. Počevši od marta, EXODUS 1 će biti dostupan za kupovinu u valuti Fiat po cijeni od 699 USD u Sjedinjenim Državama, te lokalnim cijenama u odabranim regijama. Ovo je dodatak izvornim mogućnostima kupovine BTC, ETH i LTC. Osim toga, EXODUS 1 možete kupiti i pomoću Binance BNB tokena. 

Nakon ovih ažuriranja, korisnici EXODUS 1 također mogu uživati ​​u dodatnoj podršci za ERC-721 žetone s Decentraland i Etheremon platformama. 

Dodatni DApp provajderi koji se pridružuju EXODUS-u 1 

HTC EXODUS dodatno proširuje svoje DApp ponude za Exodus 1 kroz nove integracije sa:

● Blockfolio: najpopularniji kripto valutni tracker na svijetu.

● Brojevi: AI rješenje za uređaje koji prate stvari kao što su hodanje, spavanje i ponašanje u vožnji kako bi, uz pristanak korisnika, te podatke razdvojili i pakirali ih za treće osobe kako bi obavijestili personalizovanu ponudu usluga.

● Nodle: Provajder veze za Internet stvari (IoT), koji će koristiti Zion Vault SDK u nadolazećim mjesecima.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Via Media i Bingo najuspješniji na vodećem digitalnom festivalu u regiji

Via Media najnagrađivanija agencija u BiH

Via Media apsolutni pobjednik na Sempl-u

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana