Svijet     | 26.02.2019. 08:58 |

Kim stigao vozom na željezničku stanicu Dong Dang u Vijetnamu

FENA Internet

HANOI, 26. februara (FENA) - Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un je, u pratnji saradnika, uključujući i njegovu utjecajnu mlađu sestru, stigao  vozom na željezničku stanicu Dong Dang na granici između Kine i Vijetnama u utorak i na putu je za Hanoi na samit sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Kimova mlađa sestra Kim Yo Jong viđena je prije nego što je vođa izašao iz voza kojim su doputovali i sjeo u  crnu limuzinu koja ga je čekala na željezničkoj stanici, prenosi AP.

Prije dolaska Kim Jong Una, na željezničkoj stanici okupili su se sjevernokorejski dužnosnici koji su ranije doputovali u Vijetnam, uključujući njegovog glavnog predstavnika za američke poslove, Kim Hyok Chol.

U delegaciji je i Kim Yong Chol, bivši šef vojne obavještajne službe koji je bio duboko uključen u nuklearnu diplomatiju otkad je Sjeverna Koreja započela razgovore  sa Sjedinjenim Državama početkom prošle godine.

Nakon što je tri dana putovao kroz Kinu u zeleno-žutom oklopnom vozu, sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un prešao je po dolasku u Vijetnam u neprobojni Mercedes, okružen tjelohraniteljima.

Prije ulaska u automobil  na željezničkoj stanici u Dong Dangu, Kim se rukovao s vijetnamskim dužnosnicima i mahnuo okupljenim građanima, navodi AP.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Vijetnamska milijarderka osuđena na smrt zbog prevare od 44 milijarde dolara

Kim Jong Un nazvao nestašice osnovnih potrepština 'ozbiljnim političkim pitanjem'

Papa Franjo želi ići u Vijetnam

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'