Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 25.02.2019. 21:09 |

Košarkašice Jedinstva Piemonte pobijedile Rudar Sport

FENA

TUZLA, 25. februara (FENA) – U posljednjoj utakmici 13. kola prvenstva BiH za košarkašice, u Tuzli je večeras ekipa Jedinstva Piemonte pobijedila Rudar Sport iz Ugljevika rezultatom 78:47 (25:13, 23:11, 16:9, 14:14).

Tuzlanke su od početka diktirale tempo igre, ostvarivši već na poluvremenu veliku prednost od 24 poena, čime su „potkovale“ svoju šestu prvenstvenu pobjedu, koliko imaju i poraza, dok su Ugljevičanke ostale na četiri pobjede i osam poraza.

Do zaslužene pobjede ekipu Jedinstva Piemonte predvodile su Naida Ruščuklić sa 26 poena (9 skokova), Elma Feukić je ubacila 17, a Lana Jurčenko 9, koliko i Iva Roglić, koja je upisala i 20 skokova.

U ekipi Rudar Sporta jedine s dvocifrenim učinkom bile su Tina Tanasilović sa 14 (8 skokova) i Jelena Stošić sa 12 poena.

Zanimljivo je da su domaće košarkašice izvele čak 58 skokova ili 16 više od gošći.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Musa MVP Endesa lige za septembar

Ponitka: Mi smo pepeljuga ovog Eurobasketa

Košarkašice BiH otputovale u Australiju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta