Najave     | 25.02.2019. 13:03 |

Mostar domaćin sastanka lokalne dijaloške platforme

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. veljače (FENA) - Treći sastanak lokalne dijaloške platforme za područje Grada Mostara održat će se u utorak, 26. veljače, s početkom u 9 sati u velikoj sali Odjel za društvene djelatnosti Grada Mostara.

Sastanak će se održati u okviru realizaciji projekta "Dijalog za budućnost" koji zajednički implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO, u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Projekt "Dijalog za budućnost" financira se sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Projektom se želi omogućiti prilika, adolescentima i mladima, nevladinim udrugama, udrugama žena i neformalnim grupama žena, da izgrade svoje kapacitete za konstruktivan dijalog u zajednici te da zajedno s drugima, kroz lokalne dijaloške platforme, identificiraju prioritete za poboljšanje društvene kohezije u zajednici, preporuče provodljiva rješenja za njih i predstave ih lokalnim vlastima.

U realizaciji projekta sudjeluje 28 partnerskih općina: Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Stari Grad, Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Istočni Stari Grad, Pale, Trnovo, Sokolac, Tuzla, Brčko Distrikt, Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo, Travnik, Novi Travnik, Usora, Tešanj, Bugojno, Mostar, Trebinje, Bijeljina, Banja Luka, Doboj, Doboj Istok.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Udruženje 'Žena BiH' obilježilo Dan sjećanja na stradanje žena u ratu

U Tuzli sastanak o temi 'Prevencija i adekvatan odgovor na rodno zasnovano nasilje'

UO PIC-a poziva poslanike RS-a da glasaju protiv zakona u vezi registra neprofitnih organizacija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu