Sport     | 23.02.2019. 09:00 |

Proglašeni najuspješniji sportisti SBK-a u 2018.

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 23. februara (FENA) - Šesnaesti izbor najuspješnijih sportista Srednjobosanskog kantona (SBK) održan je sinoć u Gornjem Vakufu-Uskoplju, u organizaciji Sportskog saveza toga kantona.

Za najuspješnije sportiste u 2018. proglašeni su član JK "FTM“ Novi Travnik i osvajač 2. mjesta na državnom prvenstvu za seniore U-23 Karlo Šimčić, i članica JK "Vitez“ i osvajačica 3. mjesta na državnom prvenstvu za seniore U-23 Tamara Maros.

Najuspješniji sportista iz ekipnih sportova je član AMK "Komotin“ Jajce Salko Duranović, a sportistkinja članica ŽNK "Iskra“ Bugojno Elma Kundić.

Najbolja ekipa u muškoj konkurenciji je Muški rukometni klub "Sloga“ Gornji Vakuf-Uskoplje, a u ženskoj konkurenciji ekipa ŽNK "Iskra“ iz Bugojna.

Nagrada za najboljeg trenera otišla je u ruke trenerice JK "Vitez“ Lolite Furundžija, dok je najuspješniji trener iz ekipnih sportova Samir Vrban, trener ŽNK "Iskra“ Bugojno.

Nagrada publike, po izboru čitalaca portala travnički-info, pripala je članu Košarkaškog kluba "Promo“ Donji Vakuf Nedimu Mustafici.

Najuspješniji sportaš u kategoriji s tjelesnim oštećenjem je Fahrudin Telbiz, a titula najbolje ekipe s tjelesnim oštećenjem pripala je Klubu sjedeće odbojke “Iskra“ Bugojno.

Najbolji junior je član Karate kluba "Vezir“ iz Travnika Dženan Maglić, a najuspješniji junior iz ekipnih sportova član NK "Travnik“ Marko Baltić.

Najuspješnija juniorska ekipa u muškoj konkurenciji je NK "Travnik“, a u ženskoj konkurenciji STK "Vitez”.

Za najboljeg kadeta u 2018. proglašen je član JK "Vitez“ David Čečura, a za najbolju kadetkinju članica STK "CM“ iz Viteza Dora Ćosić.

Najuspješniji kadet u kategoriji ekipnih sportova je član NK "Novi Travnik“ Mirza Silajdžija, a u ženskoj konkurenciji članica ŽNK "Iskra“ Naida Haračić.

Najbolja kadetska ekipa u muškoj konkurenciji je ekipa NK "Novi Travnik“, dok je u ženskoj konkurenciji ovo priznanje pripalo ŽNK "Iskra“ Bugojno.

Zlatne plakete Sportskog saveza SBK-a dodijeljene su NK "Busovača“, NK "Mladost“ Nević Polje iz Novog Travnika, Košarkaškom klubu "Travnik“ i Peri Pecirepu za doprinos u razvoju sporta na području SBK-a.

Srebrenu plaketu dobio je Vlado Sikirić za doprinos razvoju sporta, dok su bronzane plakete dodijeljene Aldinu Adiloviću i STK "Bugojno“.

Nagradu za životno djelo za organizacijski i sistematski doprinos u oblasti sporta Sportski savez SBK-a dodijelio je Besimu Haliloviću, a posthumno Faiku Mlinareviću i Namiku Bibiću.

Sportski radnik godine je sekretar rukometnog kluba "Sloga“ Gornji Vakuf-Uskoplje Semir Demirović, dok su zahvalnice Sportskog saveza SBK-a uručene Općini Gornji Vakuf-Uskoplje, i predsjednici Organizacionog odbora ove sportske manifestacije Katici Čerkez.

Povelje i diplome dobili su Mato Tomić za razvoj sporta u Kreševu i SBK-u, Dženan Mahmutbegović za razvoj invalidnog sporta u općini Bugojno i SBK-u, Boro Vujica za postignute rezultate u 2018., Valentina Vavra za osvojeno 1. mjesto na svjetskom i evropskom prvenstvu u argentinskom tangu, i ambasador sporta BiH u Africi Adnan Hodžić, za ostvarene rezultate u prošloj godini.

Pokrovitelj manifestacije bilo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Komisija - Odluke o proglašenju nacionalnih spomenika BiH

Stanje prirodne nesreće proglašeno na području Tuzle

Krajina: Posljedice krize već su alarmantne na području SBK-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo