FENA biznis     | 22.02.2019. 14:32 |

HTC VIVE najavljuje Vive Focus Plus za premium VR iskustvo

FENA Saopćenje

HTC VIVE prikazuje vrhunska VR i 5G iskustva na Svjetskom kongresu mobilne tehnologije u Barceloni

HTC VIVE će na Svjetskom mobilnom kongresu (WMC) u Barceloni predstaviti VIVE Focus Plus, najnoviji premium samostalni VR hardver za poslovne korisnike. Vive je nadogradio postojeću Focus kacigu sa šest stepeni slobode (six degrees of freedom – 6DoF) kako bi uključio dual 6DoF kontrolere, dajući tako korisnicima mogućnost da, sa istim nivoom slobode kao i uz PC VR uređaje, ostvare interakciju sa svojim virtualnim okruženjem. Ovo poboljšanje programerima olakšava prenos postojećeg PC VR sadržaja, dok ga istovremeno čini mobilnijim i jednostavnijim za upotrebu. 

„Najava Vive Focus Plus uređaja dodatno svjedoči o našoj posvećenosti brzom uspostavljanju i unapređenju VR tržišta za kompanije i potrošače“, rekao je Paul Brown, generalni direktor HTC Europe, dodajući „Ovaj razvoj Vive Focus Plus-a otvara put prema dubljoj uključenosti, realnijim obukama i simulacijama, te lakšem prenošenju iskustava sa PC-a na samostalnu kategoriju.” 

Zamagljujući linije između realnog i virtuelnog, Vive Focus Plus korisnicima donosi veću udobnost i potpunu podršku za preduzeća. Lakšim podešavanjem na glavi, Vive Focus Plus nudi udobnost i postavlja temelje za produžene VR sesije neophodne komercijalnim korisnicima. VIVE Focus Plus se isporučuje sa nekoliko profesionalnih funkcija, uključujući Kiosk Mode, Gaze Support i alate za daljinsko upisivanje, nadgledanje i upravljanje sa više VR kaciga odjednom. 

Ovaj uređaj će, od drugog kvartala 2019. godine, podržavati 19 jezika, a kupovina će biti moguća na 25 tržišta širom svijeta putem web stranice www.vive.com. U Evropi, proizvod će uključivati i licencu za komercijalnu upotrebu. 

Zahvaljujući VIVE WAVE platformi sa sadržajem iz VIVEPORT-a, pretplatnici će, u okviru nedavno najavljene Viveport Infinity ponude, također imati i pristup sve većoj biblioteci. Viveport Infinity prvi je neograničeni pretplatnički servis za VR uz koji, po niskoj mjesečnoj naknadi, pretplatnici mogu istraživati širok spektar igara, aplikacija, iskustava i još mnogo toga. Osim sa Vive Focus Plus, Viveport Infinity je kompatibilan i sa vrhunskim VR sistemima baziranim na kompjuterskoj tehnologiji, kao i sa punim spektrom VR kaciga koje podržavaju WAVE platformu. Od pokretanja ove usluge, 2. aprila, pretplatnici će biti u prilici da koriste jedan nalog za sve uređaje u VR portfoliju. 

NOVI INOVATIVNI KONTROLERI

Vive Focus Plus posjeduje dva ultrazvučna 6DoF kontrolera sa analognim okidačem, koji korisniku omogućavaju kontrolu objekata ili interakcije unosom osjetljivim na pritisak, čineći iskustvo istinski jedinstvenim. Osim toga, pomoću WAWE platforme i SDK alata, prijenos sa VR-a baziranog na kompjuterskoj tehnologiji na Vive Focus Plus će biti relativno jednostavan za programere. 

Kompanije širom svijeta, uključujući SimforHealth i Immersive Factory već koriste Vive Focus Plus za medicinske treninge i bezbjednosne simulacije. Ovo sve-u-jednom rješenje, koje pokreće Qualcomm® Snapdragon 835 mobilna VR platforma, omogućava poslovnim tržištima da sarađuju i uključe se na nove i efikasne načine. 

„U našoj posvećenosti zdravlju i sigurnosti na radu, jednostavno smo prenijeli našu cjelokupnu lepezu proizvoda za obuku uočavanja rizika sa Vive Pro na Vive Focus Plus, kako bismo olakšali razvoj naše korporacije”, rekao je Olivier Pierre, direktor i osnivač kompanije Immersive Factory. „Vive Focus Plus će naše klijente savršeno prenijeti u realistično okruženje, omogućujući im pun pokret i podržavajući pamćenje procesa i procedura, te poboljšati ponašanje stvarajući posljedice njihovog djelovanja. Imati profesionalnu VR kacigu izuzetno je važno za našu široku integraciju i implementaciju virtualne stvarnosti za obuku radne snage u velikim grupama koje imaju postrojenja u cijelom svijetu i koji su ranije opremu vidjeli kao prepreku.“ 

„Uz HTC-ov Vive Focus Plus sa vrhunskim procesorom i 3K AMOLED ekranom, u mogućnosti smo da kreiramo realistična i impresivna 3D okruženja za naše medicinske simulatore i pružamo bolje ishode treninga pružaocima usluga medicinske zaštite, bez žica ili povezanih računara“, rekao je Olivier Gardinetti tehnički direktor kompanije SimforHealth. „Nadalje, 6DOF kontroleri su poboljšali način za obavljanje specifičnih medicinskih interakcija koje nisu bile moguće uz regularne 3DOF kontrolere. Simulatori Simforhealth-a sada imaju bolje i udobnije korisničko iskustvo.“ 

VIVE NA SVJETSKOM MOBILNOM KONGRESU

Vive će na Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni sljedeće nedjelje predstaviti najnoviju VR kacigu Vive Focus Plus kao i novi Vive Pro Eye. Kompanija će se osvrnuti na inovativna iskustva svojih partnera, uključujući i obuke o opasnostima, simulacije za medicinsko osoblje kao i njihov vlastiti alat za višekorisničku saradnju, Vive Sync. Osim toga, prikazani će biti i revolucionarni pristupi budućnosti VR i 5G. 

Za više informacija posjetite https://enterprise.vive.com.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Via Media i Bingo najuspješniji na vodećem digitalnom festivalu u regiji

Via Media najnagrađivanija agencija u BiH

Via Media apsolutni pobjednik na Sempl-u

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana