FENA biznis     | 22.02.2019. 11:52 |

Addiko - 'Jedan paketić za jedan osmijeh' za maloljetne štićenike Zavoda Pazarić

FENA Saopćenje

U okviru tradicionalne dobrotvorne akcije zaposlenika Addiko banke “Jedan paketić za jedan osmijeh”, zaposlenici banke posjetili su i JU Zavod za djecu i omladinu Pazarić, te maloljetne štićenike Zavoda obradovali poklon paketima.

Posjeta Zavodu Pazarić realizovana je kao dio akcije zaposlenika, koja se već osam godina realizuje u Addiko banci, kako bi se dodatna pažnja posvetila djeci koja odrastaju u ustanovama za nezbrinutu djecu, odnosno djeci koja zimske praznike provode odvojeni od svojih porodica.

“Od decembra prošle godine do danas, u okviru akcije Jedan paketić za jedan osmijeh posjetili smo oko 300 mališana u bolnicama, domovima i ustanovama širom Bosne i Hercegovine i obradovali ih poklon paketima. Trudili smo se pakete prilagoditi trenutnim potrebama mališana, tako da smo i najmlađim štićenicima Zavoda spremili posebne pakete u kojima se nalazi odjeća, odnosno trenirke, koje će im sigurno koristiti za sportske aktivnosti koje Zavod planira u narednom vremenu”, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke i naglasio da je Banka je udvostručila novac koji su zaposlenici sakupili, kako bi omogućila da što više djece bude obradovano prazničnim poklon paketima.

Posjetom Zavodu u Pazariću uspješno je završena akcija zaposlenika Addiko banke. Prije Pazarića zaposlenici su posjetili Dječiji dom Bjelave u Sarajevu, male pacijente bolnica u Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru, mališane sa smetnjama sluha i govora u Banjoj Luci, kao i socijalno ugroženu djecu iz Tešnja.

Hvala unaprijed.

Emir Jildizlar
Menadžer korporativnih komunikacija
Corporate communication manager

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Obilježen dan štednje u Addiko Bank Sarajevo

Jasmin Spahić imenovan za novog predsjednika Uprave Addiko Bank Sarajevo

Završen drugi ciklus programa Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom