Servisne informacije     | 22.02.2019. 09:13 |

U BiH narednih dana umjereno oblačno i sunčano, upozerenje na olujni vjetar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - U Hercegovini će sutra biti većinom sunčano. Više oblačnosti bit će prijepodne na sjeveru Hercegovine. 

U Bosni će prijepodne biti pretežno oblačno. Slab snijeg će lokalno padati u centralnim i istočnim područjima. Od poslijepodnevnih sati u Bosni će doći do postepenog smanjenja oblačnosti. Vjetar umjeren, s jakim udarima, sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne olujni udari vjetra brzine 80 do 100 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na jugu zemlje do 0 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između -5 i 0, na jugu zemlje do 5 stepeni. 

U Bosni će u nedjelju, 24. februara biti umjerena naoblaka, a u Hercegovini sunčano. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5, na jugu zemlje do 0 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između -3 i 2, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 25. februara bit će pretežno sunčano. Vjetar uglavnom slab sjevernog  i sjeverozapadnog smjera. Umjeren vjetar puhat će u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini u utorak, 26. februara bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni. 

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH upozoravaju na olujnu buru za subotu 23. februara.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta