Bosna i Hercegovina     | 21.02.2019. 15:49 |

Podignuta optužnica protiv šestoro carinskih djelatnika UIO BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Senada Gavranovića, Gorana Kojića, Cvije Medić, Zorana Sredića, Stojana Gligića i Azre Kočan koji se terete za krivotvorenja službene isprave, odnosno nezakonitosti povezane sa izdavanjem carinskih isprava.

Optuženi se terete da su kao službene osobe u instituciji BiH, odnosno carinski djelatnici u UIO BiH carinske ispostave Gradiška, unosili neistinite, netočne i krivotvorene podatke u carinske isprave UIO, čime su omogućili drugim osobama da provedu proces carinjenja prilikom uvoza roba, a da roba nije prošla propisanu carinsku proceduru.

Istodobno, terete se da su u službene isprave unijeli neistinite podatke, koje su svojim potpisom i službenim pečatom ovjerili, a potom ih upotrijebili u službi kao da su istiniti, čime su počinili kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.

Tužiteljstvo BiH će navode optužnice dokazivati pozivanjem deset svjedoka i stručnih vještaka i prilaganjem oko 200 materijalnih dokaza, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Ukrajina odobrila imenovanje novog čelnika abtikorupcijske agencije

U Sarajevu regionalna konferencija 'Jugoistočna Evropa - zajedno protiv korupcije'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo