Bosna i Hercegovina     | 21.02.2019. 10:37 |

USSE uspješno završio humanitarnu akciju pomoći za Safeta Hodžića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Sportska organizacija US Soccer Education (USSE) iz Denvera uspješno je okončala humanitarnu akciju pomoći, Safetu Hodžiću, nekadašnjem kapitenu malonogometne reprenzentacije Bosne i Hercegovine, uzornom sportisti koji je mnogo dao za bh. sport, a trenutno se bori sa teškom bolešću.

Zbog trombova u nogama, Safet Hodžić više nije u mogućnosti da se kreće i nažalost, postao je teški  invalid. Safet je nepokretan, a postoji mogućnost da ostane bez obje noge.

Direktor USSE Murat Alibašić  kazao je da je humanitara akcija za Hodžića, kojem je hitno potrebna operacija u Njemačkoj, uspješno okončana.

- Humanitarna misija  vođena je putem facebooka i građani su donirali ukupno 10.034 dolara. Na Safetov račun danas je uplaćeno 9.500 dolara,  a  troškovi usluga facebooka i transfera novca iznosili su  530 dolara - kazao je Alibašić. 

US Soccer Education zahvaljuje svima koji su donirali novac ili na bilo koji drugi način pomogli  humanitarnu akciju, saopćeno je BHDINFODEK-a iz Birminghama.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo humanitarnu akciju za pomoć djevojčici Almi Kamarić

Obitelj Marijanović uskoro dobiva novi krov nad glavom

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije