Sport     | 20.02.2019. 17:12 |

Nova atletska teretana u Centru 'Safet Zajko'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je danas sa direktorom Njemačke razvojne konsultantske komapanije GOPA mbH Rankom Markušem i Elmirom Ćerimagićem, predsjednikom Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za adaptaciju devastiranog objekta u Centru "Safet Zajko" koji će se koristiti za potrebe atletske teretane.

Stavljanjem u funkciju još jednog objekta sportisti će dobiti mogućnost da rade sprinterske, bacačke i skakačke discipline i tokom zimskog perioda, kada zbog snijega nisu u mogućnosti koristiti atletsku stazu.

Sredstva u iznosu od 39.000 KM Atletskom klubu „Novi Grad“ dodijeljena su kroz projekt zapošljavanja mladih YEP koji Služba za privredu i lokalni ekonomski razvoj Općine Novi Grad Sarajevo realizira u saradnji sa Organizacijom GOPA i u saradnji sa Švicarskom vladom, a za koji je raspisan konkurs u prošloj godini.

- S obzirom na to da u Centru "Safet Zajko" postoji atletska staza koja je u zimskom periodu nedostupna sportistima, u jednom od devastiranih objekata u Centru počela je s radom atletska teretana koja je funkcionisala u improviziranim uslovima, tako da će nakon adaptacije još jednog devastiranog objekta ona dobiti puno bolje uslove za rad - kazao je načelnik Semir Efendić.

Dodao je da će projekt biti podržan i od Općine, te da će i Atletski klub "Novi Grad" samostalno osigurati dio sredstava kako bi se uslovi za atletiku u Novom Gradu popravili i bili što bolji, što bi trebalo rezultirati i što boljim sportskim rezultatima u godinama koje su pred nama, saopćeno je iz Press službe Općine.

Ovo je prva atletska sala u BiH koja omogućava da se rade sprinterske discipline, bacačke i skakačke discipline, a ima mogućnost da se napravi i jama za skok udalj.

- Samim tim ćemo omogućiti našim atletičarima da napravimo iskorak u profesionalnom sportu, pogotovo da napravimo kontinuitet između ljetnog i zimskog perioda, što je do sada bilo otežavajuće. Ovo je jedna velika prilika za bh. atletiku i za nas atletske radnike podstrek da radimo još bolje - naglasio je Ćerimagić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Općina Novi Grad sa više od 200 djece svečano obilježila Dan državnosti BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'