Regija     | 20.02.2019. 17:06 |

Veliki interes turskih kompanija za ulaganja u Crnu Goru

FENA Cvita Kusić

PODGORICA, 20. veljače (FENA) - Crna Gora i Turska razvijaju snažne prijateljske i partnerske odnose koje dodatno žele podstaći jačanjem ekonomske suradnje, ocijenjeno je u srijedu na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novoimenovane velepsolanice Turske Songul Ozan.

 Premijer Marković je kazao da Crna Gora pored strateških prioriteta još snažnije i jače radi na razvoju ekonomije i dodao da je važno nastaviti s visokim stopama ekonomskog rasta, otvaranju novih radnih mjesta i privlačenju stranih investicija.

 Na sastanku je istaknuto i pozitivnim ocijenjeno pojačano interesiranje turskih kompanija za ulaganja u Crnu Goru, koja je sve popularnija u Turskoj, kako po pitanju turističkih tako i ekonomskih potencijala.

 "Kompanije iz Turske zainteresirane su za ulaganja u aerodrome, poljoprivredu, zdravstvo i tekstilnu industriju Crne Gore", kazala je veleposlanica Ozan. 

 Sugovornici su se složili da Crna Gora ima konstruktivnu ulogu u regiji, te da uvijek djeluje u pravcu postizanja kompromisa kroz dijalog, a veleposlanica Ozan posebno je istaknula multietnički i multikonfesionalni sklad koji Crna Gora tradicionalno gaji. 

 Partnerstvo dvije zemlje bit će dalje snaženo i kroz aktivnosti u NATO-u, gdje kao saveznice Crna Gora i Turska mogu doprinijeti očuvanju demokratskih tekovina, a međusobne veze dvije zemlje, po riječima crnogorskog premijera, jača i crnogorska dijaspora u Turskoj, priopćila je Vlada Crne Gore.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Steinmeier u Turskoj povodom obilježavanja godišnjice diplomatskih odnosa Berlina i Ankare

Erdogan u posjeti Iraku

U Turskoj uhapšeno 36 osoba zbog povezanosti sa 'Islamskom državom'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta