Sport     | 20.02.2019. 13:20 |

Kecman: Dat ćemo sve od sebe za dobar plasman u grupi

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Juniorski tim Omladinskog košarkaškog kluba Spars iz Sarajeva osmu godinu zaredom učestvuje na kvalifikacionom turniru Eurolige u Beogradu.

Turnir će biti održan od 22. do 24. februara, a pored Sparsa učestvovat će Cedevita, Crvena zvezda, Olimpiakos, Umana Reyer Venecija, Fenerbahče, Mega Bemax i Union Olimpija.

Sparsi će igrati u grupi B zajedno s ekipama Fenerbahčea, Mega Bemaxa i Union Olimpije. U grupi A nastupit će Cedevita, Crvena zvezda, Olimpiakos i Umana Reyer Venecija.

Trener Sparsa Slobodan Kecman očekuje dobar turnir i mečeve protiv renomiranih protivnika koji će mladim košarkašima donijeti bogato iskustvo. 

- Ne razmišljamo mnogo o plasmanu. Cilj je da se pokažemo u što boljem svjetlu i odigramo dobar turnir. Znamo protiv kakvih protivnika igramo i dat ćemo sve od sebe u grupi. Turnir se već godinama održava u Beogradu gdje je domaćin Crvena zvezda, tako da bih rekao da su oni i ove godine prvi favoriti - kazao je Kecman u izjavi za Fenu. 

Ističe da nema veliki broj ekipa koje imaju osmogodišnje iskustvo igranja turnira juniorske Eurolige. 

- Nije slučajno što smo tu gdje jesmo. Ovo je nagrada za naš dugogodišnji rad, a nastupi na ovom turniru veliko su iskustvo za naše mlade igrače. Mnogo im znači da odmjere snage s igračima iz drugih velikih klubova, najboljim u Evropi u tom godištu - objašnjava Kecman. 

Dodaje da turnir dobija na još većem značaju jer je u BiH upitno održavanje omladinske lige, ali da su Sparsi uspjeli kompenzovati nedostatak kvalitetnih mečeva učešćem juniorskog tima u A1 ligi.

- Omladinska liga se u zadnjih par godina nije uopšte održala, a upitno je šta će se desiti u ovoj sezoni. Savez je rekao da će se početi igrati u decembru, pa onda u januaru, a sada možemo pretpostaviti da će se ponovo sve utakmice morati odigrati u mjesec dana. Ipak, mi smo našim juniorima obezbijedili da igraju za ekipu Travnika u A1 ligi, tako da na taj način prikupljaju neophodno iskustvo - zaključio je trener Sparsa. 

Na turniru u Beogradu sarajevski košarkaši prvi meč će igrati protiv Fenerbahčea u petak, 22. februara u 14 sati. U subotu od 12 sati će igrati protiv Olimpije, a od 18 sati protiv Mega Bemaxa. 

Utakmice za plasman igraju se u nedjelju, 24. februara, a svi mečevi će biti odigrani u sportskoj dvorani Železnik u Beogradu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom