Bosna i Hercegovina     | 19.02.2019. 18:05 |

Brkić i Karelsohn razgovarali o bilateralnim odnosima te evropskom putu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je danas u posjet novoimenovanu veleposlanicu Republike Estonije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Kristi Karelsohn s kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima BiH i Republike Estonije, aktualnoj situaciji u BiH te europskim i euroatlantskim integracijama.

Sagovornici su ocijenili bilateralne odnose između BiH i Republike Estonije dobrim i prijateljskim, te značajnim u pogledu strateških vanjskopolitičkih ciljeva BiH.

Brkić je informirao veleposlanicu o dinamici implementacije rezultata Općih izbora u BiH, održanih prošle godine i formiranja vlasti na svim razinama. Istaknuo je da je EU perspektiva za BiH motivator i pokretač provedbe neophodnih reformi, ekonomskog razvoja i stabilizacije ukupnog stanja u BiH, ali i zemlje zapadnog Balkana.

Kada je riječ o finalizaciji odgovora na dodatna pitanja koja je Europska komisija 2018. godine dostavila BiH, zamjenik Brkić je izvijestio kako je završen tehnički dio u sklopu mehanizma za koordinaciju, te se nakon potvrde svih razina vlasti očekuje i njihovo službeno dostavljanje Briselu.

Izrazio je nadu da će, unatoč izazovima s kojima se Europska unija suočava, BiH tijekom 2019. godine dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Upoznao je sugovornicu i s ispunjavanjem obveza na euroatlantskom putu BiH.

Naglašena je i važnost susreta i informiranja nerezidentnih veleposlanika za BiH sa sjedištem u Budimpešti koje zamjenik Brkić redovito drži s ciljem njihovog upoznavanja o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Veleposlanica Karelsohn je istaknula da dvije zemlje imaju odlične odnose te da će Estonija i dalje podržavati Bosnu i Hercegovinu na njenom putu europskih i euroatlantskih integracija, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Herem: Estonija treba da udvostruči vojne izdatke u slučaju ruske invazije

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo