Kultura     | 21.02.2019. 09:37 |

Sutra u NPS-u umjetnički program posvećen ljubavi i djelu fudbalera i balerine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Multimedijalni umjetnički program pod nazivom „Suada i Muše: Fudbaler i Balerina" biće održan u  Narodnom pozorištu u Sarajevu u petak, 22. februara.

Riječ je o promociji knjige, izložbi i projekciji filma o životu, karijerama i ljubavi bosanskohercegovačkih zvijezda Suade Kavazović-Mušović, istaknute primabalerine Sarajevskog baleta, i Džemaludina Mušovića, velikog golgetera, trenera i selektora.

Promocija će biti sastavljena iz tri dijela. Tu je propratna izložba  u foajeu Narodnog pozorišta fotrografa Velije Hasanbegovića i Indire Kučuk-Sorguč, zatim a umjetnički program u kojem će nastupiti  članovi Sarajevskog baleta Tamara Ljubičić i Admir Kalkan  (koreografiju potpisuje Belma Čečo-Bakrač), mladi baletani iz studija Brižite Karabašić, Vlado Podany, Adema Pljevljak, Nikolina Vujić, Negra Čičić, Haris Kaltak, Almir Hukelić, Irnes Divjan.  Fragmente iz knjige će interpretirati Ermin Sijamija i Selma Alispahić, a  na kraju će biti prikazan i film, saopćeno je iz agencije Sorga.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Svjetski dan poezije - Predstavljanje časopisa 'Život' i knjige 'Veo nad rijekom C' Melide Travančić

Predstavljena dva djela Hedine Tahirović-Sijerčić na Sajmu knjiga i učila

Promovisana knjiga drama Almira Bašovića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!