Bosna i Hercegovina     | 18.02.2019. 14:49 |

Delegacija MO i OSBiH prisustvuje 'IDEX-u 2019' u Abu Dabiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Na poziv Ministarstva odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sead Jusić predvodi delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH (OSBiH) koja od 17. do 19. februara prisustvuje međunarodnoj izložbi odbrane i konferenciji „IDEX 2019“ (International Defense Exhibition and Conference) u Abu Dabiju.

Planirano je da delegacija MO i OSBiH, u kojoj se nalaze i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za resurse generalmajor Gojko Knežević i major Mirhad Čelebić, prisustvuje otvaranju Međunarodnog sajma odbrambene industrije - IDEX 2019, te da održi niz bilateralnih sastanaka sa visokim delegacijama drugih država koje učestvuju na ovom sajmu.

IDEX je najveća svjetska izložba vojne opreme i naoružanja na kojoj je zastupljen veliki broj zemalja sa svih kontinenata, predstavljenih ministrima odbrane, načelnicima generalštabova, ambasadorima i drugim zvaničnicima vlada, zajedno sa predstavnicima zemlje domaćina, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom