Bosna i Hercegovina     | 18.02.2019. 11:05 |

Višković: Vlada RS-a za proširenje ekonomske i kulturne saradnje s Kinom

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 18. februara (FENA) – Odnosi Republike Srpske (RS) i Narodne Republike Kine su na izuzetno visokom nivou, a entitetska vlada je opredijeljena da se kontinuirano radi na proširenju saradnje na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu - rečeno je tokom sastanka premijera Radovana Viškovića i ambasadora Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pinga.

Tokom razgovora u Banjoj Luci posebno je naglašeno, kako je navedeno, partnerstvo u realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata, a sagovornici su izrazili uvjerenje da će se uspješna saradnja nastaviti, prije svega u oblastima privrede, energetike, izgradnje infrastrukture i razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija.

Izraženo je zadovoljstvo i zbog unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja i kulture, na osnovu koje je učenicima i studentima u RS omogućeno da izučavaju kineski jezik, a čemu je doprinijelo i otvaranje Konfucijevog instituta pri Univerzitetu u Banjoj Luci, koji građanima RS omogućava da se, kroz različite programe, upoznaju sa kineskom kulturom i tradicijom, saopćeno je iz entitetske vlade.

Višković je čestitao ambasadoru Pingu Kinesku novu godinu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Vlada Kosova zatražila provedbu odluke Ustavnog suda o zemljištu manastira Dečani

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo