Servisne informacije     | 17.02.2019. 09:33 |

U BiH narednih dana sunčano, dnevna temperatura do 16 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je sunčano. Prije podne, lokalno po kotlinama, u Bosni će biti magle. Vjetar slab, do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu do 15 stepeni.

U ponedjeljak, 18. februara, u BiH će biti sunčano. Prijepodne, lokalno po kotlinama, u Bosni može biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer, na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 16 stepeni. 

U utorak, 19. februara, bit će pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne, lokalno po kotlinama, u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stepeni.

U srijedu, 20. februara, bit će sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna između 8 i 14 stepeni.

U četvrtak, 21. februara, u Hercegovini će biti sunčano. U Bosni umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom