Bosna i Hercegovina     | 17.02.2019. 08:27 |

Sva biračka mjesta za izbor novog načelnika na vrijeme otvorena u općini Kakanj

FENA Vehid Begunić

ZENICA/KAKANJ, 17. februara (FENA) – Svih 59 redovnih i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim biračkim listićima, jutros u sedam sati su otvorena za prijevremene izbore u Kakanju, gdje se između četiri kandidata bira novi načelnik Općine - kazao je za Fenu Edin Kasper, predsjednik Općinske izborne komisije Kaknja.

Kakanjci će novog načelnika Općine, koji će naslijediti Nermina Mandru iz SDA koji je dobio mandat u Parlamentu BiH, birati između četiri kandidata: Aldin Šljivo (SDA), Eldin Mijoč  (SDP) i Ivica Petrović (HDZ) i nezavisni kandidat Hamza Begić.

- Što se tiče Kaknja, sve su radnje urađene blagovremeno i izborni proces je počeo. Na terenu su i tri mobilna tima, a svi materijali su na vrijeme podijeljeni po biračkim mjestima.

Nikakvih promotivnih materijala nije bilo u krugu biračkih mjesta, a ni jučer nisu prijavljene neregularnosti tokom dana predizborne šutnje - ističe Kasper te napominje kako je na dan 28. januara ove godine, u centralnom biračkom spisku Centralne izborne komisije BiH za tu općinu bilo registrirano 33.988 birača.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na prijevremenim izborima do 11.00 sati glasalo 10.53 posto birača u Kaknju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta