Bosna i Hercegovina     | 16.02.2019. 13:08 |

Minhenska konferencija - Zvizdić na panelu s Merkel, Al-Sisijem i Johannisom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prisustvovao je panelu u kojem je učestvovala njemačka kancelarka Angela Merkel, predsjednik Egipta Abdel Fatah al-Sisi i predsjednik Rumunije Klaus Johannis, a moderator je bio predsjedavajući Minhenske konferencije Wolfgang Ischinger.

Visoke zvanice su pozvale sudionike na saradnju u svim oblastima sigurnosti i ekonomiji i na više globalnog multilateralnog partnerstva.

Zvizdić se na marginama konferencije kratko susreo i informisao generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o aktuelnoj situaciju u vezi sa usvajanjem prvog godišnjeg nacionalnog programa.

Učesnicima konferencije o sigurnosti danas se obratio i potpredsjednik SAD-a Mike Pence.

Poslijepodne, predsjedavajući Zvizdić će prisustvovati panelu "Sigurnost u jugoistočnoj Evropi - Dva koraka naprijed, jedan nazad". Panelisti će biti predsjednici Srbije i Kosova, a moderator evropski komesar za politiku susjedstva Johannes Hahn.

Minhenska sigurnosna konferencija se završava sutra završnim obraćanjem predsjedavajućeg konferencije Wolfganga Ischingera, saopćeno je iz Službe za informiranje­ Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Zvizdić čestitao Pesah: Želim da vam dani praznika budu ispunjeni srećom i zadovoljstvom

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu