Magazin     | 16.02.2019. 09:46 |

Organizatori Oscara odustali da četiri nagrade dodijele za vrijeme reklama

FENA Agencije

LOS ANGELES, 16. veljače (FENA) - Organizatori svečanosti dodjele filmske nagrade Oscar odustali su u petak od namjere da četiri nagrade dodijele za vrijeme reklama tijekom izravnog televizijskog prijenosa 24. veljače, nakon što su se tome usprotivili poznati holivudski režiseri i glumci te drugi filmski radnici.

 Akademija za filmsku umjetnost i znanost priopćila je kako je "primila povratne informacije" od svojih članova te će sve 24 nagrade biti predstavljene u izravnom prijenosu.

Ranije ovog tjedna, Akademija je objavila da će Oscari za najbolju kinematografiju, montažu, kratke filmove i šminku/frizuru biti predstavljeni tijekom reklama televizijskog prijenosa dodjele, a govori dobitnika biti emitirani kasnije u izravnom prijenosu, prenosi Hina. 

Time se željelo prijenos dodjele Oskara učiniti kraćim i privući publiku, budući da je gledanost prošlogodišnje ceremonije dosegnula najnižu razinu.

No, u otvorenom pismu, koje su potpisali režiseri Martin Scorsese i Spike Lee, glumci Robert de Niro i George Clooney, te više od 50 drugih poznatih holivudskih imena, optužuje se akademiju da te važne zanate u filmskoj industriji stavlja u podređeni položaj i vrijeđa profesionalce koji se bave tih poslovima. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U sarajevskom naselju Šip dodijeljeni ključevi 30 stanova za boračku i populaciju mladih

Dodjela plastenika sa sustavom za navodnjavanje i dodatnom opremom u općini Prozor/Rama

Prosvjetinu stipendiju 'Vladimir Ćorović' dobilo 150 učenika i studenata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo