Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 18:23 |

FUCZ iz Livna dostavila neophodnu pomoć za 25 socijalno ugroženih porodica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) iz Livna dostavio neophodnu pomoć za 25 socijalno ugroženih porodica na području Livna, Bosanskog Grahova i Glamoča. 

Dostavljen je neophodan namještaj (bolnički kreveti), ortopedska pomagala i paketi sa hranom.

Namještaj i ortopedska pomagala osiguralo je Humanitarno udruženje “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada, a pakete sa hranom Udruženje “Pomozi.ba” čiji su volonteri jučer sa pripadnicima deminerskog tima FUCZ dijelili pakete na području Livna i Bosanskog Grahova.

Inače, ovaj deminerski tim FUCZ konstantno i na razne načine pomaže stanovništvu na području ovog Kantona, posebno u zimskom periodu kada nije sezona deminiranja i kada se u snijegom zametena sela može doći samo sa terenskim vozilima.

Ovaj tim FUCZ iz Livna nedavno je dostavio pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama socijalno ugruženim i starim osobama u Donjim Kazancima i Crnom Lugu u općini Bosansko Grahovo i u livanjskim selima Sajkovići i Radanovci koje je obezbijedio livanjski Crveni krst/križ i Uprava civilne zaštite Kantona 10.

Udruženje “Pomozi.ba” i FUCZ imaju dugogodišnju saradnju u kojoj kroz razne vidove pomažu ugroženo stanovništvo kako kroz otklanjanje posljedica prirodnih nesreća, tako i pomažući socijalno ugroženo stanovništvo.

U posljednje vrijeme intenzivirana je saradnja između Humanitarnog udruženja “Kap ljubavi“ i deminerskog tima FUCZ iz Livna kako bi i ovih hladnih i sniježnih zimskih mjeseci i u teško dostupnim selima širom Kantona 10 pomoć stigla onim kojima je najpotrebnija, saopćeno je iz FUCZ-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

FUCZ - Izvučeno vozilo iz Bregave, u njemu nađeno jedno beživotno tijelo

FUCZ - Požar na području općine Kladanj još uvijek aktivan

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom